QUESADILLA (G / V) 6.90 €

QUESADILLA

Maisi-tortilla’d, rebitud kanakintsuliha (G) või rebitud veiseliha (G) või köögivilja-seenevokk (V), erinevad juustud, tšilli-koriandrimajonees, pico de gallo

KERGELT VÜRTSIKAS


Quesadilla [kesadija] tuleb hispaania keelsest sõnast „queso“ (juust). Seda juustu serveeritakse kahe tortilla vahel.
La Tabla on meile teadaolevalt ainuke restoran Eestis, kes valmistab tortilla’d algusest lõpuni ise. Gluteenivaba maisi-tortilla jaoks keedame maisiteri kaltsiumirikkas vees, mille järel me siis need läbi erilise jahvataja (molino) purustame. Väidetavalt on just sellisel meetodil tortilla’de tegemine põhjuseks, miks Mehhikos ei esine praktiliselt kaltsiumivaegusest tekkivaid erinevaid tervisehädasid. Esimesed märkmed maisi söömisest tänase Mehhiko territooriumil ulatuvad rohkem kui 10 000 aasta taha. Tortilla vahel on segu erinevatest juustudest, maitseainetest ja madalal temperatuuril küpsetatud ning seejärel rebitud kana- või veiseliha või köögiviljaseenevokk. Kui sulle ei sobi koriander, siis anna sellest julgelt teenindajale teada.

 

JOOGISOOVITUS

Rioja Bordon Crianza, Bodegas Franco-Espańolas, Rioja DOC, Hispaania 15 cl 5.50

Asteekide Kuld (käsitööõlu) 5,2%; 33cl 4.50